15 февруари 2009

Дупнишкият "герой" Пламен Миланов уговарял диспечерите да лъжесвидетелстват

В интервю на Нина Александрова и Мартин Карбовски по "Дарик" радио днес, Таня Георгиева (диспечер в дупнишката таксиметрова фирма "Мега Такси") разказа как е била уговаряна от шефа си Пламен Миланов да лъжесвидетелства срещу Пламен Галев, Ангел Христов и Владимир Ангелов-Стъклето. Миланов е един от основните свидетели срещу Галеви. Той казал на Георгиева, че трябва да свидетелства срещу Галевци, като по път "ще й каже какво да говори" пред органите. Жената първоначално отказала, а Миланов й дал срок от няколко дни, за да си помисли отново. Георгиева била твърда в решението си да не лъжесвидетелства и предпочела да напусне работа, за да избегне непрестанния натиск, осъществяван от шефа. "Моля те, Таня! Животът ми е на косъм. Трябва да ми помогнеш" молил Миланов диспечерката си. По думите на Георгиева, Пламен Миланов успял да уговори две от диспечерките. Показанията трябвало да набедят в "оказване на натиск за рекет" Галеви и приближените им.
Водещите нееднократно попитаха Георгиева дали осъзнава силата на казаното и дали застава зад думите си. "Не съм подставено лице"- твърдеше жената, "никога не съм ги виждала братя Галеви".
Според диспечерката от Дупница, Миланов може да е започнал акцията си срещу Галеви, за да отклони вниманието от фирмата си, в която има много неуредици според Георгиева. Служителите от фирмата се оплаквали от цената на т.нар. "висока станция", която била 180 лв. на месец и както Миланов обяснявал е висока заради рекета, който му оказвали Галеви. Много от тях се надигат срещу него в момента, заяви диспечерката. На два пъти Георгиева намекна за "неуредиците" във фирмата на Пламен Миланов, без обаче да пояснява много за тях.

Интервюто на Мартин Карбовски и Нина Александрова от 15.02.2009 г. в програма "Пропаганда" по радио "Дарик".