11 февруари 2009

30 общински съветници на разпит за братя Галеви

30 общински съветници от Дупница ще бъдат призовани в Софийски градски съд, за да споделят личните си впечатления от Пламен Галев и Ангел Христов. Новината разгласиха близки до защитата на "братя Галеви". Пламен и Ангел имат огромна подкрепа от своите съграждани от Дупница. Срещу тях са само бившият кмет Първан Дангов, общинските съветници от "Атака" Методи Стойнев и Милен Попов, и Пламен Миланов (бизнесменът, който уличи в рекет Геле и приближените му Владимир Ангелов-Стъклето и Апостол Чакалов-Тоци). Преди дни прокуратурата е обединила в едно наказателно производство обвинението в изнудване срещу Галев и хората му, и в оказване на принуда, за което трябва да отговарят Христов, Красимир Оков и Георги Градевски-Конана. Последният бе обвинен, че е ударил шамар на сина на репортерката от вестник "Струма" Лидия Павлова- Иван. Според двете тройни експертизи Иван Павлов има лека телесна повреда. Но въпреки това Конана е обвинен в едро хулиганство, възмутиха се близки на Галеви.
"Надявам се до месец, делото срещу Галев и Христов да влезе в съда", заяви обвинител N1 на София Николай Кокинов. За 18 февруари в Дупница е насрочен процесът за обида срещу Галеви, който заведоха срещу тях съветниците от "Атака" Стойнев и Попов. Шефката на тамошния съд е поискала Галев и Христов да бъдат доведени под конвой.
Защитникът на Владимир Ангелов-Стъклето е депозирал молба за медицински преглед в Областно звено "Изпълнение на наказанията"- София. На 23 януари в Софийски градски съд в съдебно заседание по реда на чл. 64 НПК наблюдаващият прокурор заяви на Владимир Ангелов, че му е докладвана молбата за преглед и че той е разрешил да бъде извършен такъв. До настоящия момент прегледът не е извършен. Ангелов страда от болки и кръвотечение в ухото.