13 март 2009

ПРОКУРАТУРАТА И ДАНС РАЗИГРАВАТ ИТАЛИАНСКИ ГРАЖДАНИН

„ЛИДИЯ ПАВЛОВА ЗАФОРМИЛА СКАНДАЛА С ИТАЛИАНСКИ ГРАЖДАНИН?”

Върховна Касационна Прокуратура и ДАНС не изневериха на досегашния стил на работа срещу братя Галеви като за пореден път станаха за смях. На 11 март италианският гражданин Салваторе Каравелла, който от дълги години живее постоянно в гр. Дупница, е бил извикан по телефона по спешност да се яви в 11ч. в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност” на бул. „Черни връх” 45. Там, традиционно за стила на работа на ДАНС, е бил поканен „на кафе” в заведение в близост до сградата, където бил убеждаван, че трябва да даде показания за случая, описан в статия на в. Труд от 04 март 2009. Статията твърдяла, че Каравелла плащал по 1000 лв. рекет на месец и имал сериозно изпитание с братя Галеви, заради което е трябвал завинаги да напусне гр. Дупница.

Агентът от ДАНС останал потресен като разбрал, че предишния ден във в. Труд е излязло официално опровержение от италианския гражданин за това, че нищо от изнесеното в публикацията от 04 март не е вярно. След като е заявил на агента, че никога не е бил рекетиран и не познава братя Галеви, а и в момента продължава щастливо да живее в гр. Дупница, служителят на ДАНС се обадил по телефона на прокурора от Върховна Касационна Прокуратура Борислав Сарафов, за да му предаде за публикуваното опровержение и твърдението на г-н Каравелла. Тъй като очакванията на прокуратурата са били други, желанието й да разпита италианския гражданин внезапно се изпарило, а на агента от ДАНС му било наредено да не снема обяснения от Каравелла. Г-н Каравелла е настоявал да бъде разпитан и е депозирал писмено искане до прокуратурата, но това категорично му се отказва.

Преди да бъде публикувано опровержението по телефона му се е обадил авторът на статията, представил се като Иван Иванов, който му се извинил за написаното. Обяснил му, че публикуваната невярна информация му е била предоставена от журналистката от в. „Струма” Лидия Павлова, с която той никога не е разговарял и не се познава лично. Очевидно, че тя продължава да върти на пръста си отговорните институции на България.